Relax Kids

 

Relax Kids program je britanski program koji je zastupljen u hiljadama centara i škola širom sveta od 2002. godine.

Relax kids podržava mentalno i emocionalno zdravlje i blagostanje dece uz alate i tehnike koje pomažu u smirivanju njihovog tela i uma i izgradnji samopouzdanja i samopoštovanja. Koristi se holistički pristup celom mozgu u 7 koraka i uz zabavne, magične i kreativne tehnike, kako bi se pomoglo deci da se osećaju srećnije i zdravije. Svaka Relax Kids radionica se sastoji od pokreta, igre, istezanja, uzajamne masaže, vežbi za disanje, pozitivnih afirmacija, svesne pažnje i vizualizacije kroz pričanje priča. Relax Kids program pozitivno utiče i na na decu sa autizmom, hiperaktivnošću, stresom, problemom spavanja, visoke osetljivosti, traumama, nedostatkom samopouzdanja i samopoštovanja, problemom sa anksioznošću.
Relaksacija kroz Relax Kids  pomogla je deci da nauče kako da se izađu na kraj sa nizom stresnih situacija kao što su: sukobi sa vršnjacima, kontrolni zadaci i ispiti, sukobi u porodici i razvod braka, bol, dugotrajna bolest i odlazak u bolnice i kod lekara…. Relax Kids je koristan svoj deci jer podstiče intelektualni, emotivni i socijalni razvoj. Naročito se ističe njegova unčikovitost kod dece sa ranjivom emotivnom slikom o sebi i niskim stepenom samopouzdanja.

Kako izgleda jedan Relax Kids čas možete pogledati na sledećem videu:

Relax Kids program je podeljen u dve kategorije za decu:

Little Stars – Male Zvezdice mališani i predškolci

Chill Skills – Ohladi glavu za osnovce i srednjoškolce

+ Radionice za odrasle

Relax Kids je nagrađivan program. Relax Kids je korišćen kao deo programa NHS koji je osvojio nagradu za standarde medicinskih nursinga za 2011. godinu (kategorija mentalnog zdravlja).

 

Više o program možete videte i na :

https://www.relaxkidsbalkans.com/

https://relaxkids.com/