BrainOBrain

„BrainOBrain“ je liderska dečija obrazovna platforma koja od 2002. godine sa uspehom transformisala više od 3 miliona dece širom sveta. „BrainoBrain“ često nazivaju i najuspešnijim pionirskim poduhvatom koji je prerastao u razgranatu mrežu institucija u kojima se sa decom radi na razvoju intelektualnih veština i životnih veština primenjujući mentalnu aritmetiku, multitasking i NLP- neurolingvističko programiranje, primenjenu granu psihologije koja pručava i primenjuje procese razmišljanja. Program je poreklom iz Indije, posluje u preko 40 zemalja u svetu, a od septembra 2016. i u Beogradu  i mnogim drugim gradovima u Srbiji.

Opis metodologije

Tokom dugogodišnjih istraživanja u potrazi za najefikasnijim tehnikama za mentalnu gimnastiku i optimalnim periodom primene, utvrđeno je da je najvažniji period (formativna faza) mentalnog razvoja od 4. do 14. godine. Najbolji rezultati za podsticaj mentalne agilnosti dobijene su pri korišćenju abakusa. Abakus danas predstavlja univerzalni mentalni instrument čijom se primenom za kratko vreme dolazi do brze i vidljive promene u ponašanju deteta i njegove mentalne agilnosti. Abakus mentalna aritmetika se bazira na vizuelizaciji loptica abakusa i mentalnog obračunavanja matematičkih operacija pravilnim pokretima prstiju i izgovaranjem „magičnih reči“. Proces stimuliše istovremeno aktivnost i uključivanje obe moždane hemisfere. Time se podstiču moždane sposobnosti : koncentracija i fokus, fotografska memorija, brzina i tačnost, aktivno slušanje i sl.

Postoji individualni pristup deci u zavisnosti od načina njihovog memorisanja i učenja. Kod nekih od njih dominira vizuelizacija (preko čula vida) , dok kod drugih dominira čulo sluha ili dodira. Ovo je važno prepoznati kod dece zbog plasiranja informacije na odgovarajući način. Najnovija istraživanja pokazuju da ukoliko deca istovremeno primaju i memorišu informacije koje dolaze od dominantnih čula (vida, sluha i dodira), njihovo učenje i memorisanje je najveće i najbrže. Zato se u Brejnobrejnu upotreba abakusa  kombinuje  sa VAK (vizuelno, audio, kinestetičkom) metodom.

NLP-tehnike

NLP (neuro lingvističko programiranje) je nauka o procesu razmišljanja. Povećavanjem svesnosti o našim rečima u kreiranju misli, pomažemo sebi u realizaciji naše ličnosti, ponašanja, boljem ostvarivanju naših ciljeva. Kod dece ova svesnost dovodi do razvijanja liderskih sposobnosti, samopouzdanja, mudrog rukovođenja resursima (vremenom, prostorom, uslovima) za uspešno postizanje zadatih životnih ciljeva. Deca će naučiti da obavljaju mentalnu matematiku i da izoštre svoje veštine rešavanja problema dok istovremeno poboljšavaju svoj jedinstveni stil komunikacije. Ovaj opšti kognitivni razvoj omogućava detetu  napredak  u svakoj oblasti života – od obrazovanja do van školskih aktivnosti, karijere, ličnom životu itd.

Dinamika programa

Tokom nedelje deca imaju regularan čas i mogućnost ukoliko postoji potreba i za dodatnim časom vežbanja. Deca dobijaju mini domaće zadatke koji imaju za cilj da se kontinuitet moždane aktivnosti nastavi do sledećeg viđenja. Deca postepeno usvajaju nova znanja i razvijaju nove sposobnosti. Minimalan perod boravka u programu je jedna školska godina, kako bi rezultati postali vidljivi i dugoročni.

Grupe sadrže od 5 do 15 polaznika. Časovi su organizovani jednom nedeljno u trajanju od 120 minuta. Isti imaju edukativni, kreativni i zabavni karakter. Na svakom času uči se novi koncept koji se kod kuće vežba i utvrđuje. Svakodnevno vežbanje je važno za održavanje kontinuiteta i uspešnih rezultata i treba da traje u proseku 15 minuta dnevno.

Redovnost na časovima je veoma važna, ali ukoliko se iz opravdanih razloga izostane sa časa, na isti se dete može uključiti online ili nadokaniti kroz termin namenjen vežbanju.

Program se sastoji od više nivoa i na kraju svakog polaže se test, nakon čega se dobija sertifikat o završenom nivou Brainobrain programa.

Svrha i rezultat Brejnobrejn programa:

✅kreativnost,

✅matematičke veštine,

✅fotografsko pamćenje,

✅brzina i preciznost,

✅vizuelizacija,

✅memorija,

✅samopouzdanje,

✅odlučnost,

✅samodisciplina,

✅liderske sposobnost,

✅koncentracija i fokus.

 

Više o program možete videte na :

Rekli su o nama roditelji:

Rekla su onama deca: