Da li su nam zaista neophodni lekovi za smirenje ili im samo prepuštamo moć?

Da li su nam zaista neophodni lekovi za smirenje ili im samo prepuštamo moć?

Bilo je to u jednoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu…..ogromnu količinu lekova za smirenje gutali su njeni stanovnici u jednom danu….

Da, ovo je tužna strana naše prošlosti, ali i naše sadašnjosti. Da li će to biti i naša budućnost?

Anksioznost je bolest 21. veka. Njena muzika usled mnogobrojnih povoljnih okolnosti za nju je dovela do opšte pandemije. Ljudi, sve udaljeniji i mislima i emocijama, pa čak i fizički jedni od drugih, zatvoreni u svojim ljušturama posmatraju svet kroz piksele ravnih ekrana. Taj svet nije pravi, stvarni, ali oni to ne znaju….

Svaki dan, svakog časa, tonovi muzike anksiozosti su sve jači, sve neumoljiviji. Neki se bore sa tihim strepnjama koje im se uvlače u kosti, dok su drugi agresivni pod teretom teških grčeva panike.

Svi čuju tihi šapat lekova za smirenje. To su za njih magični napici, bočice nade, čijom bi se kapljicom mračne misli pretvarale u svetlost uma, a telo napokon dobilo zasluženi odmor. A duša? Ma ko još za dušu mari !

Ljudi su ih tražili i dobijali bez problema, onda su se zakonski stvari promenile, pa sada se dovijaju na razne načine kako bi do njih došli. Oni su samo puki zarobljenici u olujama svog unutrašnjeg sveta.

Da li vam ova priča deluje poznato? Da li vi konzumirate lekove za smirenje? Znate li osobe koje ih uzimaju? Šta tačno rešavaju? Da li je to samo kratkoročni predah od života?

Ako želite više od kratkog predaha, ako želite unutrašnji mir, odmorno telo, pozitivne misli, život od kog vam ne treba pauza – nastavite da čitate dalje.

Pozivamo vas na inspirativnu NLP radionicu koja će obraditi temu „Da li su nam zaista neophodni lekovi za smirenje ili im samo prepuštamo moć?“ Radioniu vodi Lidija Bobarević, diplomirani farmaceut i NLP master.

Lidija će vas sprovesti kroz:

  • Razmatranje anksioznosti kao savremene bolesti i njenog uticaja na pojedinca i društvo
  • Uvod u lekove za smirenje: prekomerna upotreba, zavisnost i potencijalna neželjena dejstva
  • Analiza učestalosti primene lekova za smirenje u savremenom društvu
  • Primeri iz apotekarske prakse: kako farmaceuti mogu pružiti podršku i alternativne strategije u upravljanju anksioznošću
  • Istaknuti placebo efekat i njegova uloga u percepciji efikasnosti lekova za smirenje
Lidija Bobarević je diplomirani farmaceut s dugogodišnjim iskustvom u farmaceutskoj praksi, kao i NLP master sa strašću za holističko zdravlje i dobrobit. Kroz svoj rad, Lidija kombinuje svoje znanje farmaceutskih nauka sa tehnikama NLP-a kako bi pružila sveobuhvatnu podršku u upravljanju anksioznošću i promovisala zdraviji pristup životu.  

Prijavite se !

Broj mesta je ograničen, zato se prijavite odmah kako biste osigurali svoje mesto na ovoj inspirativnoj radionici!

Za više informacija i rezervaciju mesta, molimo vas da nas kontaktirate na

062 278 749

Priključite nam se i zajedno istražimo kako možemo preuzeti kontrolu nad našom anksioznošću na načine koji podržavaju naše celokupno blagostanje. Vidimo se na radionici!