„Lova do krova“ – radionica finansijske pismenosti

Čime god da se bavite i gde god da živite, upravljanje finansijama je znanje koje značajno utiče na naš život, a donošenje odgovornih odluka u ovom segmentu je veština koja može promeniti vašu budućnost.
Ako izuzmemo ekonomiste, većina ljudi nije imala prilike da o finansijama uči tokom svog redovnog školovanja. Čak i sami ekonomisti često nisu upoznati sa ličnim motivima i mehanizmima koji ih navode na donošenje odluka o kupovini ili investiranju, a koji se svodi često na emociju a ne na racio.
Kada u finansijama nismo u nešto sigurni, kada želimo potvrdu, koga obično pitamo? Sa kim da se posavetujemo? Često se opredeljujemo da to budu prijatelji ili članovi porodice, koji i sami su često u istoj situaciji. Uči se uglavnom na greškama, koje nekada mogu skupo da nas koštaju.
Kroz radionice finansijske pismenosti „Lova do krova“ imaćete priliku da se upoznate sa osnovama upravljanja finansijama i ekonomskim činiocima, upravljanjem troškovima, mogućnostima za investiciona ulaganja na našem tržištu.
Posebna specifičnost radionice, kao NLP radionice, što je čini jedinstvenom, jeste momenat spoznaje emocija koje nas navode na odluke o trošenju novca. Uvidom u to, menja se percepcija, što dovodi do odvajanja:

ZAMIŠLJENOG – ŽELJENOG -POTREBNOG –NEOPHODNOG
I
HITNOG – BITNOG – VAŽNOG – TRIVIJALNOG

Na radionici finansijske pismenosti „Lova do krova“ upoznaćete se sa:
✅Osnovnim ekonomskim terminima
✅Upravljanjem budžetom
✅Razlikom između pasive i aktive
✅Opcijama štednje i investicionog ulaganja
✅Pokretanja sopstvenih poslova ili unapređenja postojećih kroz dobijanja bespovratnih sredstava ili dobijanja kredita za pravna lica
✅Marketinškim trikovima na koje „padate“, a koji utiču da donosite iracionalne odluke u potrošnji i upravljanju finansijama.

Radionicu vode dip.ekonomista Jovana Pendić Ignjatović, ovlašćeni posrednik u osiguranju i prodaji investicionih fondova i dr Katarina Stojanović NLP Trainer & Coach IANLP, doktor iz oblasti menadžmenta i finansija.

 

Trajanje radionice: 6 sati

Investicija: 6000 dinara

Lokacija: Prostorije Mind Up centra, Oplenačka 33d, Beograd