O nama

Mind Up program je program za sve generacije. Jednako im se raduju, uživaju u njima, izgrađuju, menjaju, rastu i napreduju bez obzira na godine svi polaznici.

Mind Up je program ličnog razvoja koji se oslanja na NLP metodologiju.

NLP  je akronim od neuro lingvističko programiranje. NLP  je razvojni trening.  Napravljen je za ljude koji žele da bolje upoznaju sebe. Da spoznaju zašto se ponašaju onako kako se ponašaju. Koje stvari rade izvrsno, koje dobro, a u kojima bi mogli da budu bolji. NLP nas uči da prepoznajemo obrasce ponašanja, uverenja i vrednosti koje imamo a iz kojih proizilazi naša percepcija tj. naše viđenje sveta. Iz naše percepcije proizilaze misli, iz misli emocije, a iz emocija naše ponašanje. Neka naša ponašanja su korisna, neka manje korisna, dok neka su nam štetna. Kroz NLP otkrivamo uspešne tehnike komuniciranja, pre svega sa samim sobom a potom i sa ostatkom sveta. Otkrivanje naših vrednosti i uverenja a kroz njih i onoga što je nama važno, uče se tehnike za postavljanje i realizaciju ciljeva.

Mind Up program je program kroz koji osvešćujemo naše nesvesno. Osvešćujemo naše potencijale, naša korisna i nekorisna uverenja, naše emocije.  Tada počinjemo da se menjamo, pravimo strategije i programiramo svoje ponašanje koje je najkorisnije nama i ljudima koji su u procesu.

Kroz edukaciju savladava se odlična komunikacija, tehnike promene nekorisnog, neželjenog ponašanja, postavljanje ciljeva uz vremenski okvir i strategije za realizaciju. I dobijamo rezultat koji smo planirali, a ne živimo po tuđim očekivanjima i pravilima.

Mind Up program je za svakoga ko smatra da može više, ko želi da otkrije svoje potencijale, ko se ne zadovoljava malim stvarima jer zna da može mnogo bolje. Nisu bitne godine, pol, profesija, status.

Ko menja sebe menja i svet

Autori Mind Up programa

dr Katarina Stojanović

Autor NLP Mind Up programa

Zdravo! Ja sam Katarina. Moja put obrazovanja je obuhvatao različite oblasti poput turizma, pedagogije pa sve do ekonomije, gde sam na kraju postala doktor nauka iz oblasti menadžmenta. Različiti pravci i nekoliko oblasti zanimanja me nisu u potpunosti ispunjavali iako su mi dali mnoštvo alata i veština koje sam upotrebljavala. 2016. Godine sam pocela da radim u dečijoj akademiji Brain O Brain, prvo na mestu edukatora a potom i kao PR, Sale & Event menadžer. Sa Brain O Brain timom sam razvijala jedan inovativni brend dečijeg obrazovanja u Srbiji koji je postao sinonim za kvalitet i fantastična dostignuća dece iz oblasti intelektualnog i psihološkog razvoja. Stalna edukacija me je dovela i do zvanja trenera i coach-a iz oblasti NLP-a. Učeći i praktikujući stečene NLP veštine, a konstantno radeći sa decom i roditeljima, probudila mi se želja da osmislim program koji će biti jednako sveobuhvatan i za decu i za roditelje. Deca prolaze kroz razne faze u tinejdžerskom turbulentnom periodu: strahovi, nesigurnost, povlačenje u sebe, večito traženje krivaca u drugima, ispoljavanje agresije zbog potisnutih emocija, netrpeljivost prema okruženju, manjak motivacije, nedostatak discipline. Uverenje i vrednosti koje se formiraju u tom periodu obeležiće ostatak njihovih života, a na moju veliku tugu ono što se plasira u medijima i društvenim mrežama (a u tim godinama su mladi naročito podložni uticaju) nudi u najvećem broju slučajeva pogrešne vrednosti ističući da su novac, veštačka lepota, "in" društvu na "in" lokaciji, često vulgarno izražavanje način i stil života.
Kao roditelj sam sebi postavila za cilj ovaj program koji pokazuje rezultate koji vode pre svega ka promeni razmišljanja, a potpom i ponašanja.

Andrijna Perić,

NLP Trener & Family Coach IANLP

Preuzimanjem odgovornosti za sopstveni život, uz puno truda i rada na sebi postala sam najbolјa verzija sebe. Potpuno usmerena na svoje cilјeve i postignuća sa stalnom želјom da saznam nešto novo o sebi, težim tome da dok doprinosim sebi dam svoj doprinos i društvu čiji sam deo. Unapređujući svoja znanja, sposobnosti i veštine, naučila sam da je razmena i podrška neophodna, a učenje celoživotno. Lepotu živlјenja primećujem dok se radujem svim onim malim stvarima koje sa zahvalnošću posmatram kako postaju velike. Kako je jedina stvar za koju zaista možemo reći da je naša, ono što imamo da damo, izuzetno sam srećna kada znam da postoje lјudi kojima je moja podrška na njihovom putu otkrivanja sopstvenih potencijala značajna i inspirišuća. Sve o čemu sam nekada sanjala i želela da budem ja sada jesam.

Danica Ćirić, diplomirani psiholog

Autor Radionica Mind Up programa

Zdravo ja sam Danica. Diplomirala sam na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde sam stekla zvanje diplomiranog psihologa kliničkog usmerenja. Tokom svoje dugogodišnje uspešne karijere bavila sam se, na prvom mestu, programima podrške dečjem razvoju - kroz direktan i konkretan rad sa decom i njihovim roditeljiima. Između ostalih, završila sam i obuku iz transakcionalne analize, tako da sam obučena za rad na problemima komunikacije, a zatim i veštinama pregovaranja i konstruktivnog rešavanja sukoba, u čemu takođe imam veliko iskustvo. Volim da radi sa ljudima, da svoja iskustva delim sa drugima, i da učim od drugih. Ljubitelj sam istraživačkog rada. Sa velikim entuzijazmom i zadovoljstvom sam vodila i razvijlala programe podrške, sve vreme prateći nove trendove, sveža saznanja, a rezultate svog rada i svojih istraživanja sam predstavljala učesvujući na kongresima i konferencijama u zemlji i inostranstvu. Jedno vreme sam živela u SAD, gde sam radila sa decom u okviru sistema državnih škola grada Čikaga. Majka sam dvoje petnaestogodišnjih blizanaca.

Jovana Pendić Ignjatović,

diplomirani ekonomista

Saradnik na radionicama finansijske pismenosti

Zdravo, ja sam Jovana Pendić Ignjatović
Po zanimanju sam diplomirani ekonomista Ekonomskog fakulteta u Beogradu, smera računovodstvo, revizija i finansijsko upravljanje. Nakon osnovnih studija i više godina rada u struci, odnosno u finansijama, poželela sam promenu i počela obuku za Brainobrain edukatora, dečije obrazovne institucije koja pomoću mentalne aritmetike i NLP-a poboljšava intelektualne i životne veštine dece. Rad sa decom i prilika aktivnog učestvovanja u promenama i stvaranju novih veština i pozitivnog mindset-a je za mene privilegija i najlepši izazov do sada. Sledeći korak je bila dodatna edukacija iz NLP-, u kojem sam prepoznala svoju staru ljubav - primenjenu psihologiju, kojom sam se u slobodno vreme bavila na nivou samoedukacije tokom celog života. Pored navedenog, više godina sam aktivni saradnik austrijske firme za zastupanje u osiguranju i prodaji investicionih fondova. Kompanija okuplja posvećene profesionalace koji su u mogućnosti da fizičkim i pravnim licima, kroz saradnju sa 6 najvećih osiguravajućih kuća, ponude najbolje i personalizovano rešenje osiguranja, štednje i/ili ulaganja.
Majka sam dvoje dece, verujem u neophodnost kontinuirane edukacije i razvoj ličnih talenata uz humanistički pristup životu i ljudima.

Danica Jocić Stojićević,

diplomirani komparista, NLP Trener & Coach

Saradnik na Mind Up radionicama

Osnivač centra za lični razvoj mladih Mindfulness NLP centar 2020,osinivač edukativnog centra Školarko 2011.
Internacionalni NLP trener, sertifikovan ECF coach, trener emocionalne pismenosti, peat praktičar i EFT praktičar.
Po primarnoj profesiji je diplomirani komparatista, sa postdiplomskim studijama završenim na katedri za srpsku književnost. Osnivač edukativnog centra Školarko koji radi na intelektualnom razvoju dece od 2011.godine . Na ovom polju je trener Brainobrain metodologije, bavila se i preventivom patologije govora sa decom predškolskog I školskog uzrasta – poseduje licencu fonetske gimnastike, autor je sopstvenog programa Čitaj lako koji je namenjen predškolcima kao podrška da izgrade i osnaže slušnu, te spontano uđu u samostalan process čitanja. U ovoj sferi iza sebe ima brojne edukacije vezane za podršku deci da se intelektualno osnaže – među njima je i:Montesori edukacija, NTC edukacija, Mape uma, kao i mnogobrojne edukacije pri Ministarstvu prosvete koje su bile vezane za zvanično školsko obrazovanje- motivacija učenika, tehnike prevazilaženja konfilikata, rad na pripremi IOP-a. komunikacija sa roditeljima, komunikacija unutar trougla dete, roditelj, nastavnik.
Posle decenije rada na intelektualnom razvoju dece uvidevši da ključ snažne i uspešne decenije u snažnom intlektu, već u balansu između intelektualnog, telesnog i socio-emocionalnog bića intenzivno se okreće NLP-u –nauci ličnog prosperiteta.
Godine 2013. je bila naprvoj velikoj edukaciju Brian Tracy-a u Mađarskoj gde se rodila želja da postane budući motivator mladih,ali zbog obima posla u edukativnom centru Školarko, ovo ostaje na nivou želje. Nakon druge trudnoće počinje da se bavi NLP-om i 2015. Upisuje svoj prvi practitioner, da bi 2019.upisala i drugu NLP practitioner edukaciju na Institutu Slavice Squire gde 2021. postaje i zvaničano sertifikovani NLP trener kao i sertifikovani coach pri evropskoj asocijaciji.
Pored NLP i Coach sertifikacije pohađala je i druge edukacije vezane za lični razvoj ( Dr John Demartini, Brian Tracy, Upravljanje komfliktima kroz PCM metodologiju-Mirjana Kovač, Emocionalna pismenost na više mesta, upravljanje emocijama kroz Emotional Freedom Technique, Peat metodologiju, Akademija ličnog napretka-Aleksandra Brita, program Upoznaj svoje potencijale Aleksandra Brita,program OsnaŽena- Liderlab centar, Mindfulness edukacija- My NLP, Susret sa budućnošću – Marko Ilić). Danica je takođe i reiki praktičar-završila je Tradicionalni Usui 1 i 2, Luna 1,2,3 ,jer smatra da energetski deo bića treba negovati ukoliko želimo da povratimo izgubljeni balans, ili da ga pronađemo.
Kao majka troje dece, kao nastavnica i trener njen primarni moto je da su deca poput neispisane knjige-ono što mi (roditelji,vaspitači, učitelji) unesemo u njih to zapravo predstavlja njihov sadržaj, sve do trenutka dok sami ne krenu da budu autori sopstvenog bića, s tim da ih i treba podržati.
Za sebe kaže da je njena životna svrha da se povezuje sa ljudima koji šire znanje i plemenitost.