Skip to main content

Kada sam uz svoju sestru zakoračila na prvo druženje NLP-a nisam znala šta me čeka. Moram priznati nisam bila posebno zainteresovana kada su mi roditelji predložili da počnem sa NLP programom ali svejedno sam otišla da probam.

Druženja su prolazila i svako je postajalo sve zanimljivije i zanimljivije. Interesantno je to što tamo nema pravila i imamo priliku da se pokažemo u pravom svetlu. Ništa nije zabranjeno i svako može da iskaže svoja mišljenja, stavove i želje a da ga pritom niko ne osudi. Naravno, u svakom trenutku se srećemo sa različitim mišljenjima među sobom, ali bitno je da smo naučili da svi rade stvari za dobrom namerom. Polako pronalazimo načine da prihvatimo da postoji i drugo mišljenje i da nije samo naše bitno i tačno.

Ne, NLP nije dodatna škola, obaveza, mučenje i učenje. Zaista, to je čista zabava gde kroz igru, glumu i razgovore o svakodnevnom životu učimo kako da izgradimo najbolju verziju sebe.

Takođe, upravo na ovom programu sam upoznala odlično društvo u kom za razliku od škole nije bitno kako se oblačite, da li ste zgodni i imate li stvari po poslednoj modi.

Veliki uticaj na mene su ostavili i sjajni predavači- Kaća i Nela. One uvek sve razumeju i imaju rešenje za svaku situaciju, uvek saslušaju i ohrabre….Mislim da bez njih ne bi bilo isto.

Imam još dosta toga da naučim, ali kroz NLP sam shvatila mnogo bitnu lekciju konkretno za mene. Stvari treba da gledam i iz tuđih cipela, jer nije baš sve tako kako ja vidim. Zato bi bilo korisno da nekada mislim i na druge i na njihova osećanja.

Radujem se ponovom druženju od septembra!

Tara Jović 16 godina